Friday, August 15, 2014

August 21, 2014

Satul Tenganan este un exemplu de sat traditional (Bali Aga) ce patreaza vii obiceiurile vechi balineze, de exemplu satenii trebuie sa se casatoreasca in comunitate sau trebuie sa paraseasca satul. In asemenea comunitati se impletesc cosuri sau se fac textile tesute manual. Satul este presarat cu pavilioane largi unde membrii comunitatii se intalnesc pentru diverse activitati sociale.
Cocosii sunt destul de des pastrati in custi in fata caselor - majoritatea luptelor se petrec insa in afara satului.

Candi Dasa a fost initial un sat pescaresc, ce se presupune a data din secolul XII si este situat in estul insulei Bali si care este la marginea unei lagune cu apa proaspata. Cu timpul plaja a disparut, ramanand numai piatra.
Tirtagangga (insemnand "apa sacra din Gange") este cel mai bun exemplu al bailor regale balineze, acesta fiind fost construit in 1947. Complexul consista dintr-un izvor sacru, piscina si iazuri, ce sunt inconjurate de gradini bine ingrijite.
Templul de la Goa Lawah (pestera liliecilor) se crede ca are peste 1000 de ani, important fiind pentru ritualurile referitoare la viata de dupa moarte. Punctul principal al templului este pestera in care sunt zeci de mii de lilieci. Exista o legenda care spune ca pestera este lunga de cativa zeci de kilometri pana la Templul Besakih (templul mama al insulei) si este casa unui dragon asemanator sarpelui care se hraneste cu lilieci.