Friday, August 15, 2014

August 20, 2014

Padurea Maimutelor din Ubud reprezinta un loc sacru de hinduism balinez, care se diferentiaza de celelalte tipuri de hinduism, intrucat contine un melanj de animism, cultul stramosilor, budism si hinduism.
Primele semne de existenta umana in insula Bali dateaza din jurul anului 2500 î.e.n., religia originala fiind Bali Aga, ce se centra in jurul animismului (formă de religie care atribuie un suflet animalelor, fenomenelor și obiectelor naturale) si cultul stramosilor (credinta ca prosperitatea este asociata cu o relatie intre cei vii si cei morti, care sunt intens venerati si de la care se asteapta binecuvantari).
In timp, pe insula s-a propagat si religia hindusa si budista, a caror doctrine fundamentale includ si conceptul reintoarcerii si transmigatiei sufletului, carora se supun toate fiintele vii.
In prezent multi baliezi considera ca padurea adaposteste spirite umane si animale.
Padurea Maimutelor este o rezervatie in care se gasesc in principal macaci aflati in libertate.

In general pot sa para niste maimute calme si prietenoase, insa nu stau chiar linistite intotdeauna - pot deveni foarte agresive cu turistii, mai ales daca sunt atinse; o vorba veche spune ca nu tu accepti maimuta, ci maimuta te accepta pe tine.
Literalmente, se pot asista la scene unde expresia "nu se întelege om cu maimuta" este cat se poate la modul literal.
Si, de departe, nu sunt atat de salbatice precum par - sunt foarte obisnuite cu civilizatia, stiu sa desfaca cu usurinta un pet de apa, fura de la turisti fie din necesitate, sau chiar din placere.