Friday, April 11, 2008

April 17, 2007

Martea (!) asta am fost la o nunta a unei colege de birou. Din cauza sabatului, nuntile nu se organizeaza in week-end, asa ca pe aici este normal ca nuntile sa se organizeze in timpul saptamanii. Unul dintre sefii mei a venit si m-a luat cu masina, locatia fiind cam la jumatate de ora de mers pe autostrada inspre Nord, intr-o zona rezidentiala. Am ajuns la locatia cu
pricina dupa ce am trecut de niste filtre de securitate la care trebuia sa prezentam invitatia si
am gasit o parcare plina de masini, si nu putine de lux... (by the way, aici o masina este de 2-3 ori mai scumpa decat pretul normal, din cauza taxelor).
Invitatii au fost in jur de 300, insa datorita spatiului generos nu simteai niciun fel de aglomeratie. Fata cred ca e de familie buna, implicit si a baiatului, aici o nunta presupune ceva extrem de serios, aici te cauta si de mama si de tata inainte sa te insori, nu isi amesteca oamenii familiile cu una cu doua...

Dupa ceremonia religioasa a inceput si petrecerea propriu-zisa, doua lucruri constrastante, in prima parte toti sunt foarte sobri iar apoi petrec de nu-i adevarat. Si oamenii astia chiar stiu sa se distreze. Masa in sine a fost o experienta exotica, nu erai servit la masa cu un fel general, mergeai pe margine si iti alegeai tot ce doreai, erau baruri si chelneri care iti serveau mancare si bautura; erau mese de pesti, carne de vita, de pui, salate, vinuri etc etc. Din cand in cand, cand se mai prezenta cate o bautura noua, chelnerii treceau printre mese si te serveau. La baruri erai servit cu orice fel de nume de cocktail iti trecea prin cap. DJ-ul era un tip dintr-un club de renume, la un moment dat o pus omu' niste mix-uri destul de faine, chiar o facut o trecere destul de faina de la niste melodii traditionale la muzica de club.

A, ce mai voiam sa spun... aici ceremonia religioasa se termina cu punctul sau culminant: mirele sparge un pahar de cristal, traditia spune ca acest gest trebuie sa aminteasca de zidurile sparte ale Ierusalimului cand a fost distrus acum cateva mii de ani.

And of course, ziua urmatoare toata echipa a fost la servici :)